Cocu: "Ga ervan uit dat Pröpper seizoen afmaakt bij PSV"

27 januari 2017, 13:39   Bijgewerkt: 27 januari 2017, 14:44

PSV leek Davy Pröpper per direct kwijt te raken aan Zenit St. Petersburg. De Eindhovense club had naar verluidt namelijk met de Russen overeenstemming bereikt over de transfer van de 25-jarige middenvelder, die zelf nog wel een akkoord zou moeten bereiken met Zenit. Trainer Phillip Cocu spreekt deze berichtgeving echter tegen. Een eerste bod is afgewezen, zo geeft hij aan.

Voetbal International stelde dat bronnen bevestigen dat de club akkoord zijn over een transfer van Pröpper, die nog tot medio 2020 vastligt in het Philips Stadion. De bal zou nu dus liggen bij de middenvelder, die zelf nog om tafel zou moeten gaan met de club uit Sint Petersburg. Dit ontkent Cocu echter. "Hij zit morgen gewoon bij de selectie. Ik ga ervan uit dat hij gewoon het seizoen afmaakt bij PSV", reageerde de trainer op de persconferentie. Volgens Cocu heeft Pröpper het nog prima naar zijn zin in Eindhoven. "Ik verwacht daarom niet dat hij vertrekt, al kun je dat in de voetballerij niet uitsluiten."

Pröpper zou bij Zenit gelden als vervanger van Axel Witsel, die onlangs naar het Chinese Tianjin Quanjian verkaste. Zenit is momenteel de nummer twee van de Russische Premier League. Zaakwaarnemer Louis Laros was niet bereikbaar voor een reactie op de berichtgeving omtrent Pröpper. Afgelopen zomer werd Pröpper ook al in verband gebracht met de club uit Rusland.

Cocu zei op zijn perspraatje voor het duel met Heracles Almelo (zaterdag, uit) overigens dat Steven Bergwijn hersteld is en daarom weer bij de wedstrijdselectie zal zitten. Almelo is overigens de plek waar PSV anderhalf jaar geleden voor het laatst een uitwedstrijd in de Eredivisie verloor. "Heracles is thuis altijd sterk", zegt Cocu dan ook op de clubwebsite. "Daarnaast kunnen het veld en de weersomstandigheden morgen een rol spelen. Wij moeten honderd procent geconcentreerd zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen