Utrecht laat Peterson vertrekken naar Heracles Almelo

Utrecht laat Peterson vertrekken naar Heracles Almelo

26 januari 2017 – Kristoffer Peterson gaat verder bij Heracles Almelo. De 22-jarige Zweedse aanvaller heeft donderdag een contract voor 2,5 jaar getekend in het Polman Stadion, met de optie voor nog een seizoen. Peterson komt over van FC Utrecht.



Peterson was in het verleden jeugdspeler van Liverpool en kwam in de zomer van 2014 naar FC Utrecht. Voor de club uit de Domstad speelde hij 29 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij goed was voor drie doelpunten. Afgelopen voetbaljaargang werd Peterson al voor een half jaar verhuurd aan Roda JC Kerkrade.

"Het is Kristoffer Peterson de afgelopen drie seizoenen niet gelukt om een vaste waarde te worden bij FC Utrecht. Na diverse gesprekken met hem kwamen beide partijen tot de conclusie dat de concurrentie in de Domstad voor hem te groot is en dat daardoor kans op speeltijd niet gegarandeerd is", legt Erik ten Hag, de technisch manager van FC Utrecht, uit op de clubwebsite. "Een vertrek naar een andere club is daarom de beste oplossing. Hij heeft aangegeven deze mogelijkheid, nu de kans zich voordoet, te willen benutten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020