Southampton wint op Anfield en mag door naar Wembley

25 januari 2017, 22:56   Bijgewerkt: 26 januari 2017, 00:10

Southampton heeft zich als eerste club verzekerd van de finale van de League Cup. Op bezoek bij Liverpool hield de club werd er een 0-1 zege geboekt, nadat er eerder deze maand in eigen huis ook al met 1-0 was gewonnen. Vooral na rust waren er kansen voor de thuisploeg om minimaal een verlenging af te dwingen, maar The Saints bleven overeind.

De misschien wel gehoopte stormloop van Liverpool in de openingsfase bleef uit. Roberto Firmino en Daniel Sturridge stichtten wel gevaar, maar niet genoeg om Ben Forster te verontrusten. De beste kansen voor rust waren ook voor de bezoekers, maar Loris Karius redde uitstekend toen Dusan Tadic voor zijn neus opdook. Vervolgens had Steven Davis moeten scoren, maar ook hij liet dat na.

In de tweede helft kwam Liverpool veel sterker voor de dag en dacht het zelfs op voorsprong te komen, toen Forster grabbelde bij een inzet van Emre Can. De kansen voor de thuisploeg bleven zich opstapelen, maar Sturridge en Philippe Coutinho schoten niet met scherp. Ook invaller Georginio Wijnaldum kon het net niet vinden voor The Reds. Shane Long deed het in de slotminuut nog even voor hoe het wel moest. Uit een counter zette hij de 0-1 op het bord.