AZ toont effectiviteit en plaatst zich voor halve finale

25 januari 2017, 22:41   Bijgewerkt: 26 januari 2017, 01:17

AZ is er dankzij een rake kopbal van Derrick Luckassen in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de KNVB Beker, ten koste van sc Heerenveen. In Alkmaar hadden de Friezen de betere van het spel, maar toonden de gastheren zich uiterst effectief.

Meest opvallende naam in de basiselftallen van beide teams vooraf was ongetwijfeld Martin Ødegaard. De gehuurde middenvelder van Real Madrid mocht eindelijk in de basis beginnen van Heerenveen-coach Jurgen Streppel, nadat hij afgelopen zondag in het Eredivisie-duel tegen PSV al een half uur mocht meedoen.

Het Noorse supertalent liet vanaf het begin bij vlagen zien waarom hij zo wordt genoemd, en hij kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Ødegaard stuitte echter op AZ-keeper Sergio Rochet, die met een prima redding de bal uit zijn doel hield. Ook de Alkmaarders lieten hierna van zich gelden en na een half uur spelen was aanvoerder Ben Rienstra dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet uit de draai scheerde echter vlak langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

De gastheren bleven vervolgens aandringen, via onder meer Johansson en Haps. Steeds was het echter Heerenveen-goalie Erwin Mulder die redding wist te brengen. Na de onderbreking waren het de bezoekers die het initiatief namen. Met de behendigheid van onder anderen Ødegaard, Sam Larsson en Arber Zeneli werd het doel van Rochet gezocht.

Rechtsback Stefano Marzo had zijn ploeg na een krappe zeventig minuten spelen dan ook op voorsprong moeten schieten. Zeneli probeerde het van afstand, waarna Rochet zijn inzet losliet. Marzo was er als de kippen bij, maar joeg het leder van dichtbij hoog over.

Even later was het dan ook juist AZ dat op voorsprong kwam. Uit een van de spaarzame corners voor de gastheren wist Luckassen bij de tweede paal raak te koppen. AZ bewees hiermee zijn effectiviteit, en even later had diezelfde Luckassen ook de 2-0 op zijn schoen. De verdediger stoomde naar voren en stond plots oog in oog met Mulder, maar zijn inzet vloog over. Omdat ook Heerenveen niet meer gevaarlijk kon worden, bekerde AZ verder naar de halve finales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen