Salah knalt Egypte naar de laatste acht in Afrika Cup

Salah knalt Egypte naar de laatste acht in Afrika Cup

25 januari 2017 – In de Afrika Cup heeft Egypte zich als laatste ploeg geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. In het laatste groepsduel was het met 1-0 te sterk voor het al geplaatste Ghana. Door de zege gaan de Egyptenaren wel als nummer een van de groep de knock-outfase in.Egypte - Ghana  1-0
Vooraf kon het voor Egypte alleen nog misgaan bij een nederlaag en dan zou Mali ook nog eens moeten winnen. De zevenvoudig kampioen zorgde er al snel voor dat het niet bang zou moeten wachten op de andere uitslag. Mohammed Salah nam na dik tien minuten de openingstreffer voor zijn rekening bij Egypte. Hij knalde een vrije trap kiezelhard langs de muur richting de verre bovenhoek, waarbij doelman Brimah Razak enkel kon toekijken. Ghana had wel tachtig minuten om zich terug te knokken en was vooral dreigende door de lucht met kopballen van John Boye en Daniel Amarte. In de slotminuten knalde Jordan Ayew nog een keer van afstand richting de kruising, maar Essam El Hadary redde fraai.

Oeganda - Mali 1-1
Dat Mali nog kans maakte op het bereiken van de volgende ronde was niet aan het spel af te zien. Buiten een grote kans voor Moussa Marega aan het begin van de eerste helft, werd de defensie van Oeganda zelden opengebroken. Alleen uit een paar standaard situaties was de ploeg nog wel gevaarlijk. Hoewel de Mali wel beter was, kwam Oeganda halverwege de tweede helft op voorsprong, dankzij een heerlijke pegel van Farouk Miya vanaf een meter of twintig. Lang bleef die voorsprong niet staan, want Yves Bissouma schoot een vrije trap binnen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019