Veertien amateurclubs krijgen drie punten in mindering

25 januari 2017, 13:26

De licentiecommissie in het amateurvoetbal heeft veertien clubs drie punten in mindering opgelegd omdat ze niet voldoen aan de voorwaarde met betrekking tot arbeidsovereenkomsten, meldt de KNVB woensdag. Het gaat om één club uit de Tweede Divisie en dertien uit de Derde Divisie, al noemt de nationale voetbalbond ze niet bij naam in het persbericht.

Clubs die uitkomen in de Tweede Divisie moeten over acht contractspelers van minimaal 12 uur per week beschikken in hun eerste jaar, voor de ploegen in de Derde Divisie gaat hem om drie contractspelers. Voor beide divisies geldt dat de clubs bij promotie één 'overgangsjaar' hebben. Na dit jaar worden clubs in de Tweede Divisie geacht dertien contractspelers te hebben en clubs in de Derde Divisie moeten dan zes spelers op de loonlijst hebben staan. De getroffen clubs hebben tot woensdag 1 februari de tijd om in beroep te gaan tegen de sanctie.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, betreurt de straf. "Maar dat is een open deur", zegt hij. "Niemand zal dat leuk vinden. Maar de licentiecommissie heeft gesproken. En daar moeten we het voorlopig mee doen. Zo werkt ons licentiesysteem. Een licentiesysteem dat is ontwikkeld en in werking gesteld door het voetbal zelf; clubs en bond. Zo werkt het in ons voetbal. Aan de andere kant is het wel zo, dat de clubs in de hoogste amateurdivisies wél voldoen aan het grootste deel van de licentievoorwaarden. Zo is het ook. De wil is er dus."

De KNVB wil wel een helpende hand toesteken, zo geeft Van der Zee aan. "Maar we gaan wel helpen. Daartoe is de KNVB er nu eenmaal. Om te helpen. We houden competities draaiende, faciliteren het voetbal, komen op voor onze clubs en onze voetballers. Waarbij we ons wel houden aan eerder genomen besluiten. Hier gebeurt niet wat de KNVB wil, die voert uit en handhaaft. Hier gebeurt wat het hele voetbal wil, wij allemaal", aldus Van der Zee. "En toch voelt de straf, punten in mindering, bij iedere sportman slecht, heel slecht. Daarom gaan we binnen de KNVB in gesprek met elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen