Transfer naar VS is kwestie van tijd voor Hoesen

24 januari 2017, 14:57

FC Groningen is zich momenteel aan het klaarstomen voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen, die komende zondag op het programma staat. De kans is groot dat Danny Hoesen op het moment van de beladen rivalenstrijd geen speler van Groningen meer zal zijn.

Op de clubwebsite geeft algemeen directeur Hans Nijland namelijk aan dat Hoesen op het punt staat om zijn transfer naar de Verenigde Staten af te ronden. "Op het transfervlak kunnen we melden dat we een akkoord hebben bereikt over de overgang van Danny Hoesen naar San Jose Earthquakes. De transfer is echter nog niet definitief afgerond omdat we in afwachting zijn van de afwikkeling van de formaliteiten. Als het zover komt, dan verhuren we de spits voor de rest van dit kalenderjaar – dus tot en met 31 december 2017 – aan de MLS-club uit Californië."

Mogelijk stapt Hoesen na de verhuurperiode op permanente basis over naar de VS. "San Jose Earthquakes heeft na dit jaar een optie tot koop op Danny Hoesen, die in afwachting van zijn overgang naar Amerika nog in Nederland verblijft. Wij verwachten dat de transfer één dezer dagen z'n beslag zal krijgen", aldus Nijland.

Hoesen speelt sinds de zomer van 2014 in het groen-wit van Groningen. In het verleden verdiende hij ook zijn brood bij Fortuna Sittard, Fulham FC, HJK Helsinki, Fortuna Sittard, Ajax en PAOK Saloniki.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen