Aubameyang baalt na exit van geringe voorbereidingstijd

23 januari 2017, 16:38

Aan de hand van Pierre-Emerick Aubameyang had Gabon wel eens heel ver kunnen komen op de Afrika Cup, zeker omdat het ook de gastheer voor de titelstrijd was. De Gabonezen overleefden de groepsfase echter niet; na drie gelijke spelen liggen ze eruit. Een gebrek aan voorbereidingstijd is daar volgens Aubameyang de oorzaak van.

Om zich voor de kwartfinale te plaatsen moest Gabon zondag winnen van Kameroen, maar het werd 0-0. "Heel vervelend, want we hadden wel de kansen", reageerde Aubameyang na afloop. "Helaas heb je van die dagen dat de bal er niet ingaat. We zijn allemaal heel teleurgesteld. We hadden amper tijd om ons voor te bereiden op het toernooi."

Gabon zou de voorbereiding op de Afrika Cup op dinsdag 3 januari beginnen. "Maar dat is niet gebeurd, we zijn iets later gestart", mopperde Aubameyang. "Maar ik ben heel trots op alle spelers, iedereen heeft alles gegeven. Ik ben van mening dat we sterker waren dan de andere landen in de groep, maar het gaat om het totaalplaatje: de voorbereiding, de trainerswissel. Het was niet gemakkelijk."

Gabon nam 43 dagen voor de start van de Afrika Cup afscheid van bondscoach Jorge Costa en verving hem door Jose Antonio Camacho.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen