FC Barcelona volgt met ruime winstpartij bij Eibar

22 januari 2017, 22:40

FC Barcelona blijft in La Liga in het spoor van koploper Real Madrid en nummer twee Sevilla FC. De Catalanen wonnen zondag de uitwedstrijd tegen middenmoter SD Eibar met ruime cijfers. Het werd 0-4 in het Estadio Municipal de Ipurúa.

Eibar deed het voor rust zeker niet slecht, toch ging Barcelona pauzeren met een voorsprong. Nadat een schot van een ploeggenoot werd geblokt, kreeg Denis Suárez de bal voor de voeten en hij ramde het leder van buiten het penaltygebied in één keer in het doel. Zodoende zette hij zijn Catalaanse werkgever in de 31ste minuut op een 0-1 voorsprong. Suárez was in de tiende minuut binnen de lijnen gekomen als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Sergio Busquets.

Vijf minuten na de pauze zorgde Lionel Messi met een subtiel schot voor de 0-2, na een prachtige pass van Luis Suárez. De oud-speler van onder meer FC Groningen en Ajax was achttien minuten later zelf verantwoordelijk voor de derde Barça-treffer van de avond. Hij strafte matig verdedigen van Florian Lejeune hard af. In de slotfase bepaalde Neymar de eindscore op 0-4.

Door de winst komt Barcelona op 41 punten, respectievelijk twee en één minder dan Real Madrid en Sevilla. Real won zaterdag met 2-1 van Málaga CF, Sevilla was eerder op de dag met 3-4 te sterk voor Osasuna. Real speelde wel een wedstrijd minder dan de twee titelconcurrenten.

Jasper Cillessen bleef de hele wedstrijd op de bank bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen