Traoré helpt Burkina Faso naar kwartfinale, Gabon exit

22 januari 2017, 22:02

Bertrand Traoré heeft Burkina Faso naar de kwartfinale van de Afrika Cup geholpen. De Ajacied had zondag in het laatste groepsduel met een doelpunt een groot aandeel in de 2-0 overwinning van zijn land op debutant Guinea Bissau, waarmee de laatste acht van de titelstrijd in Gabon werd bereikt. Het gastland is uitgeschakeld na een 0-0 gelijkspel tegen Kameroen, dat met Burkina Faso naar de knock-outfase gaat.

Traoré was in de 57ste minuut van de ontmoeting met Guinea Bissau in Franceville verantwoordelijk voor de tweede goal van Burkina Faso. De aanvaller van Ajax schoof de bal in de verre hoek, na een pass van Prejuce Nakoulma. Door een eigen doelpunt van Rudinilson Silva in de elfde minuut was Burkina Faso al gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Net als eerder deze groepsfase tegen Burkina Faso en Guinea Bissau speelde Gabon in Libreville gelijk tegen Kameroen (0-0) en daardoor ligt het team van sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang eruit.

Gastland Gabon eindigt met drie punten uit drie duels op de derde plaats in poule A, waar alleen de top-twee doorstoot naar de kwartfinales. Burkina Faso en Kameroen hebben allebei vijf punten, op doelsaldo eindigt eerstgenoemd land bovenaan. Guinea Bissau pakte één punt bij zijn debuut op het hoogste voetbalpodium van Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen