Heerenveen dicht bij stunt: "We hebben er niets aan"

23 januari 2017, 19:40

SC Heerenveen weerhield dit seizoen Feyenoord (2-2) en PSV (1-1) al van het winnen en was ook tegen Ajax (0-1) dicht bij een punt, of zelfs meer. Zondagmiddag waren de Friezen op weg naar een zege in Eindhoven, maar PSV stak daar door een 'Houdini Act' van jewelste een stokje voor: 4-3. Doke Schmidt baalt als een stekker.

Zijn vierde basisplaats van het seizoen werd bijna een hele mooie voor Schmidt, die met Heerenveen na 88 minuten spelen nog met 2-3 voor stond in Eindhoven. Ondanks de drie goals van Reza Ghoochannejhad mocht het echter niet zo zijn voor de Friezen. "We hebben het weer laten zien tegen een topploeg, maar de teleurstelling overheerst", zegt Schmidt na afloop in de mixed zone.

"We zijn vooral teleurgesteld vanwege de manier waarop we verloren hebben", stelt de in Heerenveen geboren Schmidt. "Toen het 2-2 was, zouden we al blij zijn geweest als het daarbij zou blijven. Toen viel de 2-3 echter ook nog. We deden er alles aan om die stand vast te houden, maar het lukte niet. We hebben er niets aan dat we aardig speelden. We wilden winnen, of ten minste een puntje pakken. We waren er dichtbij."

Zelf was Schmidt bij een 2-2 stand bijna trefzeker met een kopbal uit een corner, die maar net in het zijnet belandde. "Dat moest gewoon een goal zijn. Jammer", aldus Schmidt, die niet weet of hij komende woensdag in het bekerduel met AZ (uit) weer mag starten. "Ik weet niet hoe het met de enkel van Joost van Aken is", aldus de verdediger, die weer steeds fitter wordt. "Het is voor mij wel even een pittig weekje. Het is namelijk niet zo dat ik al een jaar aan het spelen ben. De wedstrijd tegen PSV was ook vermoeiend en zwaar. Maar we moeten er woensdag weer klaar voor zijn met zijn allen, ik ook", sluit Schmidt af.

[photo,104101,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen