Advocaat brengt Istanbul Basaksehir eerste verlies toe

22 januari 2017, 19:04

Dick Advocaat heeft een mooie zege geboekt met Fenerbahçe. De Nederlandse oefenmeester bracht zondag met zijn elftal koploper Istanbul Basaksehir de eerste nederlaag van de competitie toe. Het werd 1-0 in het Sükrü Saracoglu Stadion.

Ozan Tufan was het goudhaantje bij Fenerbahçe. De 21-jarige middenvelder zorgde in de 28ste minuut voor het enige doelpunt van de partij. Het bleef wel spannend tot het einde, mede omdat Fenerbahçe-aanvaller Fernandão in de 74ste minuut een penalty miste. Advocaat haalde de Braziliaan tien minuten later naar de kant om Robin van Persie in te laten vallen. Jeremain Lens was basisspeler bij Fenerbahçe.

Door dit resultaat kan Besiktas maandag de koppositie overnemen van Basaksehir. Daarvoor moet de regerend kampioen van Turkije uit winnen bij Alanyaspor. De verschillen in de Turkse top zijn klein: Basaksehir leidt met 39 punten, gevolgd door Besiktas (38), Galatasaray (36) en Fenerbahçe (35).