Bosz: "Goed voetbal, maar ook knokken voor het resultaat"

22 januari 2017, 15:40

Ajax boekte zondagmiddag voor het eerst in acht jaar weer eens een overwinning op bezoek bij FC Utrecht in de Galgenwaard (0-1). Peter Bosz was na afloop dan ook zeer tevreden, zowel met de uitslag als met het vertoonde spel van zijn ploeg. 

"Ik kan zeker tevreden zijn. We begonnen goed aan de wedstrijd en later kregen we een iets moeilijkere fase. Dan zie je dat er tegen dit soort tegenstanders andere dingen van je worden verwacht", analyseert Bosz tegenover FOX Sports. "Dan moet je hard werken en dicht bij elkaar gaan staan. Dat hebben we ook gedaan. We hebben bij vlagen goed gevoetbald, maar ook geknokt om dit resultaat binnen te halen."

Met een 0-0 stand kwam Bosz met een onverwachte wissel door centrale verdediger Davinson Sanchez naar de kant te halen en Matthijs de Ligt op zijn plaats te laten spelen. "Wij hadden veel vaker de bal dan Utrecht. Op die positie wilden we dan iemand hebben die naast goed verdedigen ook goed kan inspelen. En dat kan Matthijs beter dan Davinson", legt de trainer uit, die lovende woorden over had voor matchwinnaar Lasse Schöne. "Het was een prachtig doelpunt. Mooier kan bijna niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen