Schöne: "Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan"

22 januari 2017, 15:21

Lasse Schöne bezorgde Ajax hoogstpersoonlijk de overwinning op FC Utrecht door met een prachtig afstandsschot het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. De Deen was daar vooral blij mee omdat hij even daarvoor een strafschop had gemist.

"Het paste precies", lachte Schöne na afloop in gesprek met FOX Sports. "Hij zat er zeker goed in, maar dat mocht ook wel na die gemiste penalty. Die moet er gewoon in. Ik wist eigenlijk vrij zeker dat de keeper rechts van mij zou duiken, dus ik dacht: dan schiet ik door het midden. Ik verbaasde mezelf eigenlijk dat ik zo hard en hoog schoot. Dat was niet de bedoeling. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?"

De supporters van FC Utrecht waren maar wat blij met de gemiste penalty en zongen 'Schöne bedankt'. "Ik hoorde het toen het nog 0-0 stond. Maar dat soort dingen horen erbij als je uit speelt. Dat is hartstikke leuk. Deze overwinning is heel belangrijk in de titelrace. We moesten hier vandaag winnen, want dat was acht jaar geleden", besluit de routinier.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen