Sporting ondanks goal Dost niet langs 'Braziliaans' Maritimo

21 januari 2017, 21:24

Bas Dost kwam zaterdag andermaal tot scoren in de Portugese competitie, maar genoeg om zijn werkgever Sporting Clube de Portugal de winst te bezorgen was het niet. De formatie uit Lissabon bleef op bezoek bij Maritimo Funchal steken op een 2-2 gelijkspel.

Met zijn veertiende doelpunt van het seizoen, waarmee hij de topscorer van de competitie is, bracht Dost Sporting in de 24ste minuut op 1-1. De Nederlandse spits scoorde na voorbereidend werk van Adrien Silva. Eber had Maritimo Funchal in de achtste minuut op 1-0 gezet. Via Raúl Silva kwam de thuisclub in de 33ste minuut weer op voorsprong. Gelson Martins redde na een uur het punt voor Sporting, waar Marvin Zeegelaar in de basis stond, Luc Castaignos op de bank bleef en Douglas afwezig was. Maritimo Funchal verscheen met maar liefst zeven Brazilianen aan de aftrap.

Eerder op de avond won FC Porto thuis met 4-2 van Rio Ave, ondanks een 1-2 achterstand na vijftig minuten. Ivan Marcano, Danilo Pereira en Rui Sousa zorgden voor de ommekeer. Door de winst komt Porto op 41 punten, één minder dan koploper Benfica. Dat team speelt zondag nog thuis tegen Tondela. Sporting Portugal is met 35 punten de nummer vier van Portugal. Sporting Braga bezet met één punt meer plek drie en krijgt zondag nog bezoek van Vitória Guimarães.