Subtoppers Volendam, Helmond en NAC boeken zege

20 januari 2017, 22:00   Bijgewerkt: 21 januari 2017, 00:39

De top-drie van de Jupiler League komt later deze speelronde pas in actie, maar de nummers vier, vijf en zes van de ranglijst boekten vrijdag alle drie een overwinning. FC Volendam versloeg FC Eindhoven met 3-1, Helmond Sport was met dezelfde cijfers te sterk voor FC Oss, terwijl NAC Breda met 2-0 won van Achilles '29.

Volendam knokte zich voor eigen publiek tegen Eindhoven terug van een achterstand. Rafael Uiterloo scoorde vlak na rust de 0-1 in het Kras Stadion, maar met twee goals in een tijdsbestek van drie minuten toonde de thuisclub veerkracht. Kevin Visser maakte in de 55ste minuut gelijk, Joey Veerman was drie minuten later verantwoordelijk voor de 2-1. Diezelfde Veerman legde in de 73ste minuut de eindscore vast op 3-1.

NAC Breda won ook haar tweede wedstrijd onder leiding van coach Stijn Vreven met 2-0. Nadat afgelopen maandag in De Galgenwaard al werd afgerekend met laagvlieger Jong FC Utrecht was ditmaal hekkensluiter Achilles '29 het slachtoffer. Met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen nam Cyril Dessers in de 38ste minuut de 1-0 voor zijn rekening, in de extra tijd bepaalde Olivier Rommens de eindstand op 2-0.

Via Teije ten Den stond Helmond Sport in het eigen Lavans Stadion al binnen twee minuten met 1-0 voor tegen provinciegenoot FC Oss, maar de bezoekers kwamen in de zeventiende minuut weer langszij via Tom Boere. Voor de topscorer was het zijn 24ste treffer van het seizoen. Gillian Justiana en opnieuw Ten Den zorgden er met goals in de tweede helft voor dat de punten toch in Helmond bleven. De gastheer was acht minuten na rust, bij een 1-1 stand, nog met tien man komen te staan nadat Stephen Warmolts zijn tweede gele kaart had gekregen.

VVV-Venlo is met 44 punten de koploper in de Jupiler League, Jong Ajax en MVV volgen met veertig punten op de tweede plek. VVV en MVV staan zondag tegenover elkaar, Jong Ajax speelt maandag thuis tegen Almere City FC. Volendam heeft nu 39 punten, NAC en Helmond volgen met respectievelijk 37 en 34 punten op plaats vijf en zes.

Na de nederlaag bij Eindhoven van vorige week verloor Henk de Jong ook zijn tweede duel als coach van De Graafschap. Ditmaal was FC Den Bosch op de Vijverberg in Doetinchem met 0-3 te sterk, mede door een eigen doelpunt van Bryan Smeets. FC Dordrecht won thuis met dezelfde cijfers van Jong FC Utrecht. Alle drie de doelpunten, waarvan er twee werden gemaakt door Joey Godee, vielen in de laatste tien minuten van de eerste helft.

Sunday Oliseh hield een punt over aan zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van Fortuna Sittard. De Limburgers speelden tegen Telstar met 1-1 gelijk. Toine van Hulzen bracht de bezoekers in de 32ste minuut aan de leiding, Ferry de Regt maakte in de eerste minuut van de extra tijd gelijk. Telstar stond toen al een tijdje met tien man, nadat Crescendo van Berkel vlak voor rust met rood van het veld was gestuurd. Ook RKC Waalwijk en FC Emmen hielden elkaar op 1-1. Cas Peters zette Emmen in de negentiende minuut op 0-1, Pieter Langedijk was in de 84ste minuut uit een penalty goed voor de 1-1. Emmen-speler Josimar Lima kreeg voor het veroorzaken van de strafschop zijn tweede gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen