Clubicoon Gerrard als jeugdtrainer terug op Anfield

20 januari 2017, 20:54

Steven Gerrard keert terug op Anfield. De 36-jarige Engelsman treedt in februari als jeugdcoach in dienst van Liverpool, zo meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. De voormalige middenvelder zette in november 2016 een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, waarin hij het overgrote deel uitkwam voor Liverpool.

"Het voelt alsof de cirkel rond is, ik ben terug op de plaats waar het allemaal begon", aldus Gerrard op de officiële website van Liverpool. "Ik heb deze beslissing echter niet genomen uit emotie, het gaat erom wat ik te bieden heb en kan bijdragen aan Liverpool. Dit is voor mij een mooie kans om mij te ontwikkelen als trainer, terwijl ik mijn kennis, ideeën en ervaring kan delen met de jonge spelers gedurende een belangrijke fase in hun ontwikkeling."

Gerrard doorliep de jeugdopleiding van Liverpool en maakte er in 1998 zijn debuut in het eerste elftal. De oud-international speelde 710 wedstrijden voor de club, waarin hij 186 doelpunten maakte. In mei 2015 vertrok Gerrard bij Liverpool om in de Verenigde Staten het avontuur aan te gaan bij LA Galaxy.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen