Titelhouder Ivoorkust speelt ook gelijk tegen Congo

20 januari 2017, 20:52

Titelverdediger Ivoorkust heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Afrika Cup in Gabon niet weten te winnen. De ploeg van bondscoach Michel Dussuyer bleef vrijdag in Oyem steken op een 2-2 gelijkspel tegen Democ. Republiek Congo.

Door tegengoals van Neeskens Kebano en Junior Kabananga kwam Ivoorkust in de eerste 28 minuten twee keer op achterstand. Wilfried Bony was in de 26ste minuut verantwoordelijk voor de 1-1. De oud-speler van Vitesse kopte raak uit een hoekschop van Max Gradel. Sereso Dié redde in de 67ste minuut met een schuiver over 25 meter het punt voor de Ivorianen.

Ivoorkust staat met twee punten uit twee wedstrijden tweede in de groep, op twee punten van koploper DR Congo, maar Togo (één punt) en Marokko (nul) spelen later op de avond nog tegen elkaar.