Kamp-Lyon hoopt op Memphis in 'Choc des Olympiques'

20 januari 2017, 12:27   Bijgewerkt: 20 januari 2017, 14:35

In het kamp van Olympique Lyon hoopt men dat de transfer van Memphis Depay snel gestalte zal krijgen. De equipe uit Zuid-Frankrijk mikt er zelfs op dat Memphis Depay komende zondag in de beladen wedstrijd tegen Olympique Marseille, ook wel de Choc des Olympiques genoemd, in actie kan komen. Lyon gaat Manchester United vermoedelijk rond de 16,5 miljoen euro betalen voor onze landgenoot.

Op de persconferentie in aanloop naar de clash met de rivaal uit Marseille stond als een paal boven water dat Memphis in de ogen van de staf en spelers van Lyon zo snel mogelijk moet tekenen. Coach Bruno Génésio hoopt dat dit vandaag (vrijdag) nog zal gebeuren, zodat de Nederlander zondagavond kan opdraven tegen Marseille. "We zullen zien of het op tijd rond is", zegt Genesio. "Als de overeenkomst vandaag getekend wordt, kan hij morgen wellicht met ons trainen."

Genesio vindt dat de kwaliteiten van Memphis buiten kijf staan. "Hij kan het verschil maken met zijn snelheid en techniek. Hij kan daarmee echt een meerwaarde zijn voor het team. De komst van Memphis wordt daarom ook echt toegejuicht in de kleedkamer. Ik voelde aan hemzelf ook echt dat hij veel motivatie heeft om hierheen te komen", stelt de trainer van Lyon.

Anthony Lopes, de keeper van Lyon, sprak zich ook uit over Memphis. "Een zeer getalenteerde speler", zegt de Portugees. "Hij is nog jong, maar we weten dat hij ons veel kan brengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen