Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Diarra wint rechtszaak tegen FIFA en Belgische bond

Diarra wint rechtszaak tegen FIFA en Belgische bond

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

20 januari 2017 – Opmerkelijk nieuws uit België: de handelsrechter in Charleroi heeft Lassana Diarra in het gelijk gesteld in de zaak die hij had aangespannen tegen de wereldvoetbalbond FIFA en de Belgische voetbalbond. Hij wilde in 2014 overstappen van Lokomotiv Moskou naar Charleroi, maar deze deal werd tegengehouden door de FIFA en KBVB. Onterecht, stelt de rechter. Dit zou in strijd zijn met het vrij verkeer van werknemers in Europa.

De rechter sommeerde de FIFA en KBVB om een schadevergoeding van 60.001 euro over te maken naar Diarra. De oud-speler van onder meer Real Madrid zegde in de zomer van 2014 zijn contract in Moskou op en wilde ruim een half jaar later aan de slag bij Charleroi, maar daar staken de Belgische bond en FIFA een stokje voor omdat Lokomotiv hem een speelverbod opgelegd had. Hierdoor greep Diarra naast zijn contract.

De rechter oordeelde hard over de Belgische voetbalbond: "Deze had zijn verantwoordelijkheden moeten nemen en zich niet slaafs had moeten verstoppen achter het reglementen", citeert Sporza de meesters Dupont en Hissel, de advocaten van de voetballer. "De fout van de FIFA en de Belgische bond staat vast en de schade is vastgesteld. Het artikel in kwestie is onwettig aangaande het Europese recht en dus niet toepasbaar. Het zal in de toekomst de carrière van voetballers niet meer dwarsbomen." Ze willen, nu deze uitspraak een feit is, doorpakken: "Wij gaan nu bij de FIFA en de KBVB de totale winstderving opeisen, minstens zes miljoen euro."

Sinds de zomer van 2015 voetbalt Diarra weer, bij Olympique Marseille. Hij is ook weer international.

Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd