RKC Waalwijk
0 – 0
PEC Zwolle

Aubameyang redt punt voor Gabon tegen Burkina Faso

Aubameyang redt punt voor Gabon tegen Burkina Faso

18 januari 2017 – Ook het tweede duel van Gabon op de Afrika Cup is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Het gastland kwam tegen Burkina Faso in de eerste helft op achterstand en een rake strafschop van Pierre-Emerick Aubameyang zorgde er uiteindelijk voor dat Gabon nog een punt overhield aan het duel.Na 23 minuten spelen zette Prejuce Nakoulma Burkina Faso op voorsprong. Ten opzichte van het duel met Kameroen (1-1) was de formatie van het land iets gewijzigd. Begon Ajacied Bertrand Traoré tegen Kameroen nog in de basis, nu moest de aanvaller genoegen nemen met een invalbeurt. 

Enkele minuten voor rust kreeg Gabon een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen toen het land een strafschop kreeg toegewezen. Aubameyang bleef vervolgens rustig en schoot vanaf elf meter raak. De aanvaller van Borussia Dortmund maakte zo zijn tweede doelpunt van het toernooi. 

Zowel Gabon als Burkina Faso schiet weinig op met een gelijkspel. Beide landen hebben nu twee punten uit twee duels en ook het doelsaldo is gelijk. Later op de avond staat in groep A nog het duel tussen Kameroen en Guinee-Bissau op het programma. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020