Dost met Sporting uit de beker, Benteke redt Crystal Palace

Dost met Sporting uit de beker, Benteke redt Crystal Palace

17 januari 2017 – Bas Dost heeft met Sporting Lissabon een blauwtje gelopen in de Portugese beker. Op bezoek bij de dit seizoen sterk presterende promovendus GD Chaves ging het in de slotfase fout (1-0). Een late treffer van Rafael Lopes zorgde ervoor dat de verrassing van het huidige Portugese voetbalseizoen zich plaatste voor de halve finale van de beker.



De 25-jarige Lopes stond bij een vrije trap tussen twee tegenstander in, maar hij was de enige die zijn hoofd tegen de bal wist te zetten. De kopbal richting de verre hoek bleek doelman Beto te machtig. Luc Castaignos werd vervolgens nog ingezet als stormram, maar ook hij kon de uitschakeling van Sporting niet voorkomen.

Invaller Benteke verstoort bekerdroom Bolton Wanderers
Crystal Palace mag het in de volgende ronde van de FA Cup opnemen tegen Manchester City. Lang zag het daar niet naar uit, want in de replay tegen Bolton Wanderers kwam de ploeg kort na rust op achterstand door een treffer van James Henry.

Palace beschikte echter nog over Christian Benteke. De Belg werd na dik een uur in het veld gebracht en liet zich gelijk gelden door voor de gelijkmaker te tekenen. Niet veel later schoot hij uit de draai ook nog de winnende 2-1 tegen de touwen.

Overige uitslagen:
AFC Wimbledon – Sutton United 1-3
Lincoln – Ipswich 1-0

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020