Burnley gooit tegenvallend Sunderland uit de FA Cup

17 januari 2017, 22:37

Het dolende Sunderland van David Moyes heeft dinsdagavond een nieuwe klap gekregen. Op bezoek bij Burnley werd met 2-0 verloren, waardoor de ploeg is uitgeschakeld in de FA Cup. Sam Vokes en Andre Gray maakten de treffers, nadat de replay anderhalve week geleden in 0-0 was geëindigd.

Met Patrick van Aanholt in de basis had Sunderland het zwaar. Burnley was de betere ploeg, al viel de hoeveelheid werk die Vito Mannone te doen had mee. Toch moest de Italiaan op slag van rust het hoofd buigen, toen Vokes knap de 1-0 tegen de touwen kopten.

Na rust kenden de bezoekers een sterk begin via Sebastian Larsson, die zijn afstandsschot net naast zag gaan. Burnley herwon snel weer het overwicht en dat resulteerde een paar minuten voor tijd in een rake knal van Gray. De spits was een paar weken terug ook al de plaaggeest geweest voor Sunderland, door in de competitiewedstrijd (4-1) een hattrick voor zijn rekening te nemen.

Nu voltrok hij andermaal het vonnis, waardoor Sunderland zich volledig kan richten op de Premier League en het voorkomen van degradatie. Burnley neemt het in de volgende ronde op tegen Bristol City, dat zich woensdagavond met 1-0 ontdeed van Fleetwood Town.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen