Ghana boekt een benauwde zege tegen Oeganda

17 januari 2017, 19:00

Het ging zeker niet makkelijk, maar Ghana heeft haar eerste wedstrijd op de Afrika Cup gewonnen. Tijdens het eerste duel in groep D werd Oeganda met 1-0 verslagen, dankzij een benutte strafschop van André Ayew.

Hoewel Ghana – met Christian Atsu in de basis – wel kansen kreeg in de openingsfase, leek Oeganda prima stand te houden. Na een half uur ging Isaac Isinde echter gruwelijk in de fout. Hij liet zich verrassen door een opstuitende bal en trok Asamoah Gyan vervolgens opzichtig aan zijn shirt. André Ayew schoot vervolgens de bal vanaf elf meter door het midden tegen de touwen.

Isinde had zijn fout goed kunnen maken toen hij vlak voor rust een kopkans kreeg. Hij toonde alleen andermaal zijn onkunde door de voorzet totaal verkeerd in te schatten en de bal te missen. Na de pauze zette Oeganda veel druk, maar met het vele balbezit werd weinig gedaan. Het resulteerde tot veel ongevaarlijke schoten van grote afstand. Ghana counterde wat meer, maar kreeg ook geen echte mogelijkheden vanwege veel ondermaatse voorzetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen