Celstraf Sno nog steeds mogelijk: "Geen schikking getroffen"

Celstraf Sno nog steeds mogelijk: "Geen schikking getroffen"

17 januari 2017 – Evander Sno tekende onlangs een contract voor anderhalf jaar bij RKC Waalwijk. Het is echter maar de vraag of de middenvelder veel zal kunnen spelen. Er wacht hem namelijk mogelijk een celstraf, zo schrijft het Brabants Dagblad.Het gaat om een incident uit 2013, toen Sno bij een vechtpartij betrokken raakte. Hierbij trapte hij een van de slachtoffers tegen het hoofd, waardoor het Openbaar Ministerie de speler poging tot doodslag ten laste wil leggen. De zaak kwam in maart 2016 al voor, maar omdat de advocaten van beide kanten eerste de bewakingsbeelden wilden inzien, werd de zaak stilgezet.

Een woordvoerder van de Amsterdamse rechtbank bevestigt dat ondanks dat er nog geen datum is geprikt, de zaak nog steeds afgerond moet worden. "De aangifte is niet ingetrokken en er is ook geen schikking door beide partijen getroffen."

Vorig jaar zei Sno poging tot doodslag zwaar overdreven is. "Ik heb ze zeker niet geschopt toen ze op de grond lagen. Ik ken die slachtoffers ook niet, weet niet eens waar die ruzie over ging. Ze maken dit groot omdat ik voetballer ben. Als je iemand tegen z'n been schopt als-ie op de grond ligt, noemen ze het al poging doodslag. Maar ik heb niet eens geschopt toen ze lagen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020