Robben kon naar China: "De bedragen zijn astronomisch"

Robben kon naar China: "De bedragen zijn astronomisch"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 januari 2017 – Maandag zette Arjen Robben zijn krabbel onder een nieuw contract bij Bayern München, waardoor hij tot de zomer van 2018 op de loonlijst zal staan bij de Duitse topclub. Er waren echter ook andere clubs die hem graag wilden inlijven, met name uit China was er interesse in de aanvaller. Robben noemt de bedragen die hem werden aangeboden 'astronomisch'.

Hij heeft het overwogen, maar wilde toch graag bij Bayern blijven. "Als je naar China gaat, dan weet je dat je carrière voorbij is. Ik wil nog zo lang mogelijk op hoog niveau blijven spelen en in China is je loopbaan ten einde. Dat wil ik niet", spreekt hij in het Radio 538-programma Evers Staat Op. "Ik krijg veel vragen over China en dat komt door de gekte die daar nu heerst. Ik heb ook aanbiedingen gehad en de bedragen die je kunt verdienen zijn astronomisch. Daardoor dwingen ze je om er in ieder geval over na te denken. Het zijn hele gekke bedragen."

"Ik verdien nu goed bij deze topclub, maar wat je daar kunt krijgen is misschien wel zes keer zoveel. Dat is echt heel gek", zegt Robben, die dus toch bij Bayern blijft. "In mijn hele carrière is geld nooit een drijfveer geweest in mijn beslissingen en daardoor heb ik ook een fantastische loopbaan gehad en ben ik bij prachtige clubs geweest. Ik kies voor het voetbal. Ik snap wel dat jongens naar China gaan, maar ik begrijp niet dat spelers van 28 dat doen die op de top van kunnen spelen. Dat vind ik zonde, want je bent maar één keer voetballer. Jongens die boven de dertig zijn en die de stap maken, kan ik wel begrijpen."

gerelateerd