Ivoorkust start Afrika Cup doelpuntloos tegen Togo

Ivoorkust start Afrika Cup doelpuntloos tegen Togo

16 januari 2017 – Het is Togo maandag relatief eenvoudig gelukt om titelverdediger Ivoorkust op een gelijkspel te houden in groep C van de Afrika Cup: 0-0. De Ivorianen hadden grote moeite om gevaar te stichten, terwijl Togo het verdienstelijk deed.Ivoorkust kreeg in de eerste helft desondanks een prima kans op het openingsdoelpunt. Met een fraaie steekpass zette Salomon Kalou teamgenoot Jonathan Kodjia vrij voor de keeper. De aanvaller verloor zijn balans, waarna het hem niet lukte de bal voorbij de uitkomende doelman Kossi Agassa te krijgen. Het was direct het gevaarlijkste moment van Ivoorkust voor het doel van Togo.

Togo kreeg bij vlagen Ivoorkust in de verdrukking, waardoor het zelf ook aan aanvallen mocht denken. Een hakje van Emmanuel Adebayor creëerde ruimte voor twee aanvallers van Togo. Op rand zestien lag de bal voor het inschieten, maar de twee spelers liepen elkaar in de weg. De supporters in het slecht gevulde stadion zagen vervolgens voornamelijk slechte spelhervattingen.

In de tweede helft waren er nog minder momenten die voor spanning zorgden. Kodjo Laba probeerde nog gevaar te stichten met een kopbal. Omdat een verdediger vlak voor hem de voorzet van richting veranderde, verdween zijn inzet over het doel van Ivoorkust. Door het gelijkspel staan beide landen op een punt na de eerste speelronde. Congo en Marokko komen in dezelfde groep nog in actie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019

  3. donderdag 18 juli 2019