NOS biedt excuus aan voor ophef rondom fans FC Utrecht

16 januari 2017, 17:24

De fans van FC Utrecht hebben maandag excuses ontvangen van de NOS. De omroep kan zich namelijk vinden in de kritiek op de uitzending van zaterdagavond. Daarin werden spreekkoren van het uitvak van FC Utrecht extra uitgelicht door de zender.

Tijdens de 2-1 overwinning op Sparta Rotterdam zong de aanhang uit Utrecht liederen over Ajax, verwijzend naar de geuzennaam van de Amsterdammers. Saillant detail is dat beide ploegen aankomend weekend tegenover elkaar staan. "We hebben het te dik aangezet en de context waarin het gebeurde hebben we niet goed weergegeven", aldus een woordvoerder van de NOS tegenover het Algemeen Dagblad.

"Wij hebben dit niet goed gedaan. De wedstrijd was laat, de uitzending liep al en er is onvoldoende over nagedacht, maar dat doet er allemaal niet toe. We hadden die tekst niet moeten losknippen en letterlijk moeten nemen. En als je dit onderwerp aansnijdt moet je erbij vertellen dat de Utrecht-fans dezelfde geuzennaam gebruikten die vol trots door Ajax-supporters wordt gehanteerd. Een misser."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen