VVV-Venlo
0 – 0
FC Utrecht

NEC-captain Breinburg wil naar VS: "Zou geweldig zijn"

NEC-captain Breinburg wil naar VS: "Zou geweldig zijn"

16 januari 2017 – Tot dusver draait NEC uitstekend in de Eredivisie, maar de club dreigt op korte termijn wel haar aanvoerder kwijt te raken. Middenvelder Gregor Breinburg staat nadrukkelijk in de belangstelling van LA Galaxy en zou zelf graag de stap naar de Verenigde Staten maken. Hij hoopt dat de transfer snel rondkomt."Wie weet ben ik er volgende week niet meer. Maar zolang ik nog bij NEC zit, weet de trainer dat ik de volle honderd procent geef. Daarom stelt hij mij ook op", sprak de middenvelder zondag na de 0-1 overwinning bij Willem II tegen Omroep Gelderland. Overigens betekent een transfer nog niet direct dat hij zijn laatste duel voor NEC heeft gespeeld, aangezien de voorbereiding van LA Galaxy pas in februari begint. Hij zou zodoende nog een paar duels voor NEC kunnen spelen. "Wat ik heb gehoord is dat mogelijk, maar dat ligt ook aan NEC. Er ligt een bod bij NEC en het is nu hun beurt om te antwoorden."

"En als er een akkoord komt, wat ik geweldig zou vinden, kan het best zijn dat ik toch nog een paar wedstrijden speel", vervolgt Breinburg. "Maar dit met LA Galaxy speelt al vanaf vorige winter. En ze kwamen in de zomer al om mij te halen, maar de directie van NEC heeft in overleg met mij besloten dat ik zou blijven. Maar nu zijn ze weer teruggekomen en ik heb er goed over nagedacht. Ik ben nu wel klaar voor zo'n stap."

Overigens deed NEC zondag geweldige zaken, door in Tilburg met 0-1 te winnen van Willem II. Het gat met de onderste plaatsen is daardoor nu acht punten. "Dit is heerlijk", jubelt Peter Hyballa tegen datzelfde medium. "Als je zondag om kwart voor vijf speelt, weet je de andere uitslagen al. We hadden nog één probleem en dat zijn we zelf. We hebben echt geknokt. En nu tegen Roda thuis, weer een directe concurrent. Ik hoop dat er veel supporters komen om deze prachtige kerels te ondersteunen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020