Mahrez voorkomt nederlaag Algerije tegen Zimbabwe

15 januari 2017, 19:14

Algerije is zondag met een valse start aan de Afrika Cup begonnen. De favoriet voor de eindzege wist tegen Zimbabwe niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel. Sterspeler Riyad Mahrez voorkwam een nederlaag.

In eerste instantie leek er weinig aan de hand voor Algerije. Na twaalf minuten zette Mahrez zijn land op voorsprong in de wedstrijd in groep B. Zimbabwe kwam vervolgens uitstekend terug met een treffer van Kudakwashe Mahachi en een benutte strafschop van Nyasha Mushekwi betekende na een half uur zelfs een voorsprong voor Zimbabwe.

Zimbabwe, waar Marvelous Nakamba op de bank zat, wist lange tijd de voorsprong met succes te verdedigen tegen Algerije. Zeven minuten voor tijd voorkwam Leicester City-speler Mahrez een nederlaag voor Algerije met een later gelijkmaker. In dezelfde groep komen Senegal en Tunesië nog in actie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!