Faber: "De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen"

14 januari 2017, 23:58

Het contrast tussen de start van het seizoen en het begin van de tweede competitiehelft is groot voor FC Groningen. Waar de noorderlingen in augustus in de eerste speelronde met 0-5 verloren van Feyenoord, openden ze het nieuwe kalenderjaar zaterdag met een 1-4 zege bij Heracles Almelo.

"We hebben een prima wedstijd gespeeld", reageerde FC Groningen-coach Ernest Faber na afloop bij de NOS. "Misschien waren we in het eerste kwartier nog zoekende, maar daarna hebben we heel goed verdedigd en als we het iets beter hadden uitgespeeld, dan was de uitslag nog hoger uitgevallen."

Faber herinnerde zijn ploeg in aanloop naar de tweede seizoenshelft nog eens aan de slechte start van de voetbaljaargang. "In vergelijking daarmee kon het alleen maar meevallen, want onze start was zeer slecht", vervolgde de oefenmeester. FC Groningen is de afgelopen maanden gegroeid, stelde hij. "We zijn veel verder en zijn ook anders gaan spelen. Verdedigend staat het beter. Ten opzichte van de start heb je nu een voorsprong en dat moet je vertrouwen en rust geven. We spelen ook een ander systeem nu, waardoor de tegenstander zich elke keer moet aanpassen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen