Dost maakt er twee, maar net als Benfica morst Sporting

14 januari 2017, 21:19

Bas Dost heeft zijn status als topscorer van de Portugese competitie aangescherpt. De Nederlandse spits van Sporting Clube de Portugal maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen Chaves zijn twaalfde en dertiende doelpunt van het seizoen. Genoeg voor de winst van zijn club was dat echter niet; Chaves kwam in de slotfase langszij (2-2).

Dost scoorde in de eerste minuut van de extra tijd van de eerste helft na voorbereidend werk van Gelson Martins en was in de 76ste minuut opnieuw trefzeker. Daarmee boog de Oranje-international hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand van Sporting om in een 1-2 voorsprong. Chaves had in de vierde minuut de leiding genomen via Rafael Lopes.

Sporting was vlak voor de tweede treffer van Dost met tien man komen te staan, nadat Rúben Semedo zijn tweede gele kaart had gekregen. In de slotfase profiteerde Chaves toch nog van de numerieke meerderheid; in de 87ste minuut legde Fábio Martins de eindscore vast op 2-2. Douglas, Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos waren afwezig bij Sporting.

Met 34 punten uit zeventien wedstrijden staat Sporting voorlopig derde in Portugal. Benfica is met 42 punten de leider, al speelde dat team eerder op de dag ook gelijk. De thuiswedstrijd tegen Boavista eindigde in 3-3, maar daarmee mocht Benfica nog blij zijn. De topclub keek na 25 minuten tegen een 0-3 achterstand aan, maar knokte zich via Kostas Mitroglou, Jonas (penalty) en Fábio Espinho (eigen goal) langszij.