Heerenveen in doldwaze minuut voorbij gehavend ADO

14 januari 2017, 20:34   Bijgewerkt: 14 januari 2017, 20:42

In een winters Heerenveen heeft de thuisploeg dankzij twee treffers van Reza Ghoochannejhad de wedstrijd tegen ADO Den Haag winnend afgesloten. ADO miste een half basiselftal en probeerde door massaal te verdedigen een resultaat te boeken. Dit leek een uur lang te gaan lukken, totdat Ghoochannejhad twee keer binnen een minuut het net wist te vinden. Het bleef bij 2-0, doordat Sam Larsson in de slotfase faalde vanaf de strafschopstip. Met de drie punten neemt het pas na de rust overtuigende SC Heerenveen de vierde plaats weer over van AZ.

ADO-trainer Zeljko Petrovic liet zijn manschappen aantreden in een 5-3-2 formatie die ervoor moest zorgen dat de ruimtes voor de Friese aanvallers zo klein mogelijk waren. Voor rust slaagden de Hofstedelingen hier glansrijk in: SC Heerenveen kwam in de povere eerste helft niet verder dan een schot voorlangs van Arber Zeneli, die kon aanleggen na een mislukte interceptie van Danny Bakker.

Tien minuten na rust vond Pelle van Amersfoort de eerste opening in de ADO-defensie: Van Amersfoort, die toptalent Martin Odegaard uit de basis hield, wist doelman Ernestas Šetkus te verschalken, maar trof de paal. SC Heerenveen zette vervolgens steeds meer druk naar voren en halverwege de eerste helft viel de openingstreffer: Zeneli stuitte op Šetkus, waarna Ghoochannejhad de rebound voor het intikken had.

Na de twee doelpunten van Ghoochannejhad was de wedstrijd wel gelopen. Larsson kreeg tien minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om de stand nog naar 3-0 te tillen, nadat hij een discutabele strafschop afdwong. De aloude voetbalwet trad echter in werking, aangezien Larsson niet verder kwam dan een slap rollertje. Het enige resterende hoogtepunt was het debuut van Odegaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen