Tottenham zet titelkandidatuur kracht bij met masterclass

14 januari 2017, 15:22   Bijgewerkt: 15 januari 2017, 00:59

Tien dagen geleden, na de 2-0 zege op koploper Chelsea, werd er door de selectie en staf van Tottenham Hotspur gesproken over de landstitel in de Premier League. Dat de ploeg uit Londen inderdaad een kampioenskandidaat is, is zaterdagmiddag maar weer eens duidelijk geworden. Tottenham stuurde West Bromwich Albion van het kastje naar de muur en won met speels gemak met 4-0. Spits Harry Kane tekende voor een hattrick.

Door de driepunter van vandaag staat de teller van Tottenham nu op zes zeges op rij. Het gaat de club voor de wind, dat is duidelijk. Tegenstander West Brom staat knap in de middenmoot van de Premier League, maar had helemaal niets in te brengen op White Hart Lane. Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer, waarin Tottenham floreerde met geweldig voetbal. De bal ging moeiteloos van voet tot voet en het team creëerde kans op kans. Het was echt indrukwekkend wat de Londenaren lieten zien.

Niet vreemd was het dat al na twaalf minuten de eerste goal viel. West Brom had de bal nog nauwelijks aangeraakt, toen Harry Kane op aangeven van Christian Eriksen de 1-0 in het doel knalde. Het was de inleiding van een heerlijke middag voor Tottenham, dat een kwartier later weer kon juichen. Eriksen legde van grote afstand aan en zag zijn lage inzet via een been van een tegenstander in het doel hobbelen. Daar bleef het niet bij. Kort daarna had de middenvelder een heerlijk passje in huis, die door Dele Alli in het doel werd gewerkt. De goal werd echter (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de masterclass tegen West Brom staat Tottenham nu tweede in de Premier League. Liverpool kan morgen langszij komen, maar moet dan wel op Old Trafford zien te winnen van Manchester United. Zeker is in ieder geval dat Tottenham mee gaat doen om het kampioenschap en dus wordt de kraker tegen Manchester City van volgende week bijzonder interessant. "Chelsea, we are coming for you", zongen de fans van Tottenham vanmiddag luidkeels. Het geloof is er in ieder geval op White Hart Lane. En terecht. [photo,103898,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen