Stevige teksten uit Groesbeek: "Het is de Wet van Murphy"

16 januari 2017, 08:06

Ook na de winterstop is het nog kommer en kwel bij Achilles '29. De formatie uit Groesbeek staat stijf onderaan in de Jupiler League en liet vrijdagavond tegen Fortuna Sittard een kans liggen om de weg omhoog in te slaan. Thuis werd er met 0-1 verloren van de Limburgers en trainer Eric Meijers en voorzitter Frans Derks zijn er kapot van.

Achilles kwam vrijdag in actie op een besneeuwd veld en dat kwam het duel niet ten goede. "Dit ging nergens over", spreekt Meijers duidelijke taal bij Omroep Gelderland. "Je ziet dat de bal niet rolt in de warming-up, maar de scheids was een andere mening toegedaan. Ik vond toch dat wij goed met de omstandigheden omgingen en we moeten via de kopbal van Mart Raterink op 1-0 komen. Net voor rust werd het al iets minder. Als je dan ziet dat je dan op zo'n manier verliest, zo'n kapitale blunder. Na de 0-1 was het over, want je kon op dit veld de bal niet drie keer na elkaar passen. Dit waren erbarmelijke omstandigheden en dan denk ik dat de gelukkigste heeft gewonnen. Dit had niks met voetballen te maken", baalt de oefenmeester, die met zijn team pas vijf punten heeft gepakt.

Frans Derks is net als Meijers zeer teleurgesteld. "Dit past in het beeld van dit seizoen", zegt de technisch manager. "De Wet van Murphy. Alles zit tegen. Je moet onder erbarmelijke omstandigheden voetballen, dat lijkt nergens op." Achilles hengelde tijdens de winterstop vier nieuwe spelers binnen, maar het viertal was vrijdag nog niet speelgerechtigd. "Ja, de Wet van Murphy. Andere clubs krijgen twee voor twaalf nog een transfer voor elkaar. En wij dienen alles op tijd in, maar het lukt niet. Ik heb een hele heftige week achter de rug en vorige week ook al. Ik ben nu wel eventjes leeg, ja. De Wet van Murphy is al vanaf dag één in werking. Toen kregen we in de 93e minuut tegen deze zelfde tegenstander al een onterechte penalty tegen. En dat gaat de hele competitie maar door. We hadden nu ingezet op die vier nieuwe spelers, dat zat er ook niet in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen