Wiegman bondscoach Leeuwinnen, De Haan assistent

13 januari 2017, 09:23

De KNVB heeft in eigen kring een opvolger gevonden voor Arjan van der Laan, die in december werd ontslagen als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De bond heeft besloten om Sarina Wiegman, die al assistent-trainer was, door te schuiven als hoofdtrainer. Zij krijgt steun van Foppe de Haan, die als assistent aan de bak gaat.

De 47-jarige Wiegman, die tijdens haar actieve loopbaan voor Oranje uitkwam, werkte sinds augustus 2014 als assistent bij de Leeuwinnen. Nu wordt ze dus eindverantwoordelijk voor de vrouwenploeg. "In tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach heb ik ervaren hoe talentvol en ambitieus deze groep is. Vooral nu met een EK in eigen land voor de deur. We weten precies welke stappen we nog moeten zetten om te presteren op het EK en ik kijk er naar uit daar mee aan de slag te gaan", reageert Wiegman op de site van de KNVB.

Technisch directeur Hans van Breukelen vult aan: "Sarina Wiegman is voor ons de juiste coach om een goede prestatie op het EK neer te zetten. Met de aanstelling van Wiegman zetten we de koers voort die we voor ogen hebben met het Nederlands vrouwenteam. Zij heeft ruime ervaring met dit team, heeft de juiste instelling, de knowhow en het enthousiasme om er een succes van te maken", aldus Van Breukelen, die Foppe de Haan als assistent heeft aangesteld. Hij was sinds de zomer van 2016 al als adviseur werkzaam bij de Leeuwinnen.

Het EK in Nederland begint op 16 juli en eindigt op 6 augustus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen