Atlético Madrid verliest, maar staat wel in de kwartfinale

10 januari 2017, 23:16   Bijgewerkt: 11 januari 2017, 00:08

Atlético Madrid is doorgestoten tot de laatste acht van de Copa del Rey. Op bezoek bij UD Las Palmas was er al met 0-2 gewonnen en dus hoefde de sterrenploeg er in eigen huis niet meer vol voor te gaan. En dat was te merken. Door twee late treffers wonnen de bezoekers uit Gran Canaria zelfs nog met 2-3.

Het duurde wel tot na de rust voordat het eerste doelpunt in Estadio Vicente Calderón viel. Antoine Griezmann was het meest attent bij een lage voorzet en tikte goed binnen. Nog voor het uur verstreken was trok Marko Livaja de stand alweer gelijk. Hij kwam goed naar binnen en knalde de bal strak in de verre hoek.

Ángel Correa zorgde er al snel weer voor dat de Madrilenen op voorsprong kwamen. Hij zette goed door op links en schoof de bal vervolgens goed binnen. Een minuut voor tijd was daar echter nog een keer Livaja. Dit keer kon de Kroatische aanvaller het met een simpele intikker af. In de slotseconden van de blessuretijd kon Mateo Ezequiel Garcia zelfs nog de winnende treffer binnentikken na een diepe voorzet. Het was echter te laat voor Las Palmas om alsnog door te stoten naar de laatste acht.