Manchester United dicht bij LC-finale na zege op Hull

10 januari 2017, 22:56

Manchester United heeft in de eerste halve finale van de League Cup een overtuigende zege geboekt op Hull City. Treffers van Juan Mata en Marouane Fellaini in de tweede helft waren genoeg voor een 2-0 overwinning, al had de score gezien de kansen nog hoger uit kunnen vallen. De return in Hull volgt op 26 januari.

Dat Zlatan Ibrahimovic er wegens ziekte niet bij was, leek de ploeg van José Mourinho amper te deren. Al binnen twee minuten was het bijna raak, toen Eldin Jakupovic geweldig reageerde op een inzet van Juan Mata. Ook Marcus Rashford en Wayne Rooney waren al vroeg dreigend. Tussen de kansen van Manchester United door was er een aardige mogelijkheid voor Abel Hernández, maar David de Gea was op zijn post.

In de tweede helft ging United vrolijk verder met kansen creëren. Kort na rust miste Rooney een grote kans op zijn 250ste Manchester United-treffer. Maar Mata was uiteindelijk wel trefzeker. Nadat Henrikh Mkhitaryan een voorzet goed terugkopte, kon de Spanjaard van dichtbij haast niet meer missen.

De storm van de thuisploeg ging vervolgens liggen, waardoor er iets meer ruimte kwam voor Hull. Onder andere Adama Diomande kreeg een mogelijkheid, maar zijn omhaal ging over de lat. Manchester United bleef het meest dreigend via bijvoorbeeld Paul Pogba. Zijn vrije trap spatte uiteen op de paal. De 2-0 kwam er vijf minuten voor tijd alsnog. Matteo Darmian gaf voor, waarna Fellaini binnenkopte.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!