Lukoki speelt weinig in Bulgarije: "Nederland zou mooi zijn"

11 januari 2017, 10:04

Met Ludogorets mocht Jody Lukoki dit seizoen in de Champions League opdraven tegen clubs als Paris Saint-Germain en Arsenal, maar toch is de 24-jarige aanvaller niet echt gelukkig bij de Bulgaarse club. Omdat de Congolese Nederlander dit seizoen in de Bulgaarse Liga pas twee keer in de basis stond, hoopt hij op een oplossing. Blijft het vooral bij invalbeurten in Razgrad, dan is een winterse transfer de beste optie. FCUpdate.nl sprak hier met Lukoki over.

Oplossing

Na de jeugdopleiding van Ajax te hebben doorlopen, bleef in 2013 een echte doorbraak in Amsterdam uit voor Lukoki. Na 24 eredivisieduels in Ajax 1 dwong hij vervolgens met prima periodes bij SC Cambuur en PEC Zwolle een transfer naar Ludogorets af. Volgens de rappe buitenspeler is de Bulgaarse club een beetje 'het Ajax van Bulgarije'. Hij vindt het een mooie en sterke club, maar kwam in anderhalf jaar niet verder dan vijf basisplaatsen in de competitie. "Ik had me er op voorhand wat anders van voorgesteld. De concurrentie doet het goed, maar ik maak er geen geheim van dat ik wil spelen. Als dat hier niet kan, dan moeten we ergens anders een oplossing zoeken", zegt Lukoki.

Heimwee naar Nederland

"Ik weet niet of ik hier op dit moment perspectief heb", vervolgt Lukoki. "De club zegt wel dat het veel vertrouwen in mij heeft, maar ik ken mijn situatie. De concurrenten, Jonathan Cafu bijvoorbeeld, doen het heel goed. Ik val bijna altijd in, maar het is wel moeilijk dat ik dit seizoen niet veel minuten maak. Voor mij is het belangrijk om meer speeltijd te krijgen en als dat hier niet kan, dan wil ik dat graag ergens anders doen", stelt de oud-Ajacied, die geen voorkeur heeft voor een verhuur of een verkoop. "Dat maakt voor mij niets uit. Als er een club is die mij wil kopen en het plaatje klopt, dan is dat een goede optie. Een verhuur kan echter ook. Het hangt ook van de club af."

Mede door zijn heimwee voelt Lukoki zich niet helemaal op zijn plek in Razgrad. Toch vindt hij wel steun bij twee ploeggenoten, waaronder één Nederlander. "Ik heb wel steun hier, bijvoorbeeld van Virgil Misidjan. Hij is ook mijn buurman. Ik heb ook veel contact met Anicet (Andrianantenaina, red.). Met deze twee jongens trek ik veel op, we zijn bijna elke dag samen", zegt Lukoki, die het voetbalgeluk dus weer terug hoopt te vinden. "Ook bij Ludogorets kan het nog wel een mooi jaar worden, maar ik wil dan wel veel spelen", knipoogt hij.

Door: Koen Jans

[photo,103830,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen