Moeilijke kerst voor Jordi Cruijff: "Steun heeft geholpen"

9 januari 2017, 07:50

Voor Jordi Cruijff en zijn directe omgeving was 2016, vanwege het overlijden van zijn vader Johan Cruijff op 24 maart, een zwaar jaar. In de kerstperiode had de technisch directeur van Maccabi Tel Aviv het extra zwaar, omdat Cruijff senior dan altijd zeer actief was. Toch heeft alle steun de familie goed gedaan, zo zegt Jordi in zijn column in De Telegraaf.

"Ik wil alle mensen en de media bedanken die rond Kerst en Nieuwjaar mijn vader hebben geëerd. Dat was echt heel bijzonder. Dit mooie eerbetoon heeft de familie enorm geholpen tijdens deze moeilijke dagen. Juist omdat mijn vader er voor de eerste keer niet bij was", schrijft Jordi Cruijff. "Dat hakte erin, omdat hij met de Kerst altijd heel actief was. Samen zijn met zijn gezin, dat was het helemaal voor hem. Natuurlijk moesten we ook dertig jaar lang dezelfde liedjes van Nat King Cole en Frank Sinatra aanhoren, maar dat namen we op de koop toe. Het ging er tenslotte om dat hij er altijd wat van wilde maken en dat vooral was mooi om te zien. Dit hebben we voor het eerst gemist en dan helpt het als de wereld om ons heen gebaren maakt zoals dat nu is gebeurd."

En dan was het de afgelopen weken ook nog roerig bij Maccabi Tel Aviv, waar de trainer – een oude bekende van de Eredivisie – ontslagen werd. "In deze fase heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om het contract met onze trainer Shota Arveladze te verbreken, verder is de transfermarkt van 5 januari tot 2 februari geopend. Daarom heb ik de komende drie weken al mijn tijd nodig om de organisatie van Maccabi Tel Aviv op orde te brengen. Voor het einde van de maand moet er een nieuwe coach zijn en de selectie worden versterkt. Wat dat laatste betreft merken we ook bij Maccabi het China-effect. Inmiddels zijn er twee van onze spelers door de Chinezen gekocht. Sportief was dat nogal ingrijpend, financieel niet. Integendeel zelfs."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen