Willem II klopt Gent, Roda JC en Groningen winnen niet

8 januari 2017, 17:40

Willem II heeft zondag een keurige prestatie geleverd, door het oefentreffen met KAA Gent met te winnen. De Tilburgers wonnen in een duel met vier kwarten van dertig minuten (in totaal 120 minuten dus) met 3-1 van de Belgische club. Ondertussen speelde Roda JC met 1-1 gelijk tegen het Portugese Estoril en ging FC Groningen met 2-1 ten onder tegen 1899 Hoffenheim.

Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva liet Willem II een prima indruk achter tegen Gent. In het tweede kwart van het oefenduel opende Fran Sol de score met een kopbal uit een hoekschop van Jordy Croux. In het volgende kwart was het opnieuw raak voor de Tricolores: na een harde voorzet van Erik Falkenburg maakt een Gentenaar een eigen goal. In de negentigste minuut zorgde Hannes van der Bruggen met een stiftje voor de aansluiting, maar Elmo Lieftink maakte in het vierde kwart de 3-1 voor Willem II, dat de Eredivisie zondag thuis tegen NEC hervat.

Roda JC Kerkrade leidde dankzij een doelpunt van Nestoras Mytides lange tijd met 1-0 tegen Estoril, maar de Portugezen kwamen op de valreep langszij. Na een dubieus gegeven strafschop werd het 1-1 in Almancil. Roda focust zich nu op de seizoenshervatting tegen Feyenoord (zondag, thuis).

FC Groningen moest het afleggen op het trainingscomplex van 1899 Hoffenheim. De club uit het noorden kwam binnen 25 minuten al met 2-0 achter door goals van Mark Uth (ex-sc Heerenveen) en Steven Zuber. Op aangeven van Simon Tibbling maakte Mimoun Mahi er 2-1 van, maar verder kwam Groningen niet. Komende zaterdag treedt de ploeg van coach Ernest Faber in de Eredivisie aan tegen Heracles Almelo (uit).

[photo,103770,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen