Jongste Liverpool ooit kan niet winnen van League Two-club

8 januari 2017, 16:29   Bijgewerkt: 8 januari 2017, 17:20

Een extreem en uniek jeugdig Liverpool is er zondagmiddag in de derde ronde van de FA Cup niet in geslaagd om Plymouth Argyle, de nummer twee van de League Two, op Anfield van zich af te schudden. Het B-team dat manager Jürgen Klopp liet opdraven kwam tegen de nietige tegenstander niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en 296 dagen trad Liverpool aan met de jongste basisopstelling ooit. Dat was eerder nog de startformatie van de competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in 1965 (22 jaar en 303 dagen). Klopp paste voor het treffen met Plymouth Argyle tien wissels toe in zijn basiself (alleen Emre Can bleef staan) en opteerde voor jongelingen als Ben Woodburn, Sheyi Ojo, Trent Alexander-Arnold, Kevin Stewart en Ovie Ejaria. Joe Gomez speelde na lang blessureleed zijn eerste duel voor Liverpool sinds oktober 2015.

De vele mutaties en jonge ploeg hadden zijn uitwerking op het spel van Liverpool, omdat The Reds de tegenstander uit de League Two niet echt in verlegenheid kon brengen. Na een weinig verheffende eerste helft, waarin Liverpool wel tachtig (!) procent balbezit had, begon in het tweede bedrijf steeds meer de tijd te dringen. Daardoor werd de thuisploeg wat gehaast.

Na een prima inzet van Lucas Leiva kwamen Daniel Sturridge, Adam Lallana en Roberto Firmino in de ploeg om Liverpool uit de brand te helpen, maar een herhaling tegen de ploeg uit Plymouth kon ondanks de nodige kansen voor Sturridge niet voorkomen te worden. Dat is zeer ongunstig voor Liverpool, aangezien de nummer twee van de Premier League dan weer een keer midweeks voor een FA Cup-replay van het noorden naar het zuiden van Engeland moet reizen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen