Heerenveen raakt Te Vrede definitief kwijt aan Boluspor

8 januari 2017, 15:34   Bijgewerkt: 8 januari 2017, 17:47

Mitchell te Vrede mag zich officieel speler van Boluspor noemen. De 25-jarige aanvaller is vertrokken bij sc Heerenveen en heeft een contract voor anderhalf jaar, tot medio 2018 dus, getekend bij de huidige nummer vijf van de tweede liga van Turkije.

Te Vrede had geen perspectief meer bij sc Heerenveen, waar Reza Ghoochannejhad en Henk Veerman de voorkeur kregen van coach Jurgen Streppel. Te Vrede zat dit seizoen geen enkele keer bij de wedstijdselectie en mocht daarom vertrekken. Vorig seizoen maakte hij nog tien goals in 21 eredivisie-optredens voor de Friezen, die hem daarvoor overnamen van Feyenoord.

"Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb", zegt Te Vrede in een Boluspur-shirt in een video van zijn nieuwe werkgever. "Ik wil mezelf hier weer laten zien. Ik ga ervan genieten om met mijn nieuwe teamgenoten te spelen. We hebben een goed team en we moeten voor promotie gaan."

Heerenveen reageert op de clubwebsite bij monde van technisch manager Gerry Hamstra op de exit van Te Vrede. ''We zijn blij dat we met elkaar tot een oplossing zijn gekomen en willen Mitchell danken voor zijn inzet bij sc Heerenveen en wensen hem veel succes in Turkije", aldus Hamstra.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen