Ook tegen Udinese is Perisic de redder van Inter

8 januari 2017, 14:32   Bijgewerkt: 8 januari 2017, 14:45

Mauri Icardi wordt steevast door alles en iedereen omschreven als de belangrijkste speler van Internazionale, maar Ivan Perisic heeft ook weer aangetoond dat hij van onschatbare waarde is voor de Milanese voetbalgrootmacht. De Kroatische buitenspeler besliste zondagmiddag met twee doelpunten de uitwedstrijd tegen Udinese: 1-2. Het is de vierde zege op rij voor Inter.

Perisic ontpopte zich eerder dit seizoen onder meer tegen AC Milan (2-2) en Juventus (2-1) al met een late goal tot redder van Inter en dat wist hij ditmaal weer te flikken. Met twee doelpunten zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat Inter drie punten pakte in Stadio Friuli. Zijn laatste doelpunt werd in de 87ste minuut gemaakt. Met een machtige sprong en kopbal knikte hij de beslissende treffer tegen de touwen. De goal was bijna identiek aan de doelpunten die Dele Alli eerder deze week voor Tottenham Hotspur tegen Chelsea maakte op aangeven van Christian Eriksen.

Lange tijd leek het er niet naar uit te zien dat Inter drie punten zou kunnen bijschrijven. Udinese startte namelijk furieus aan de wedstrijd en kwam via Jakub Jankto verdiend op voorsprong na een ruim kwartier. De defensie van Inter wankelde en coach Stefano Piolo mocht zijn handjes dichtknijpen met het feit dat het bij 1-0 bleef. Rodrigo de Paul en Jankto raakten namelijk het houtwerk namens de thuisploeg.

Op slag van rust viel uit het niets de gelijkmaker van Inter. Perisic, die even daarvoor overigens een doelpunt afgekeurd zag worden, trok de stand gelijk na voorbereidend werk van Icardi. Deze goal gaf Inter moed voor de tweede helft. De Nerazzurri kwamen beter in het ritme en waren via Ever Banega en João Mario dicht bij de 1-2. Deze viel uiteindelijk vlak voor tijd, toen Perisic na een vrije trap vanaf de zijkant boven alles en iedereen uitkwam en raak knikte.

Inter is nu weer opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst, maar kan dit weekend nog worden ingehaald door AC Milan en Atalanta Bergamo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen