Arsenal voorkomt blamage tegen Preston in slotfase

7 januari 2017, 20:34

Arsenal is er dankzij een doelpunt van Olivier Giroud in de slotminuten in geslaagd om de volgende ronde van het FA Cup-toernooi te bereiken. Tegen Preston North End, dat uitkomt in het Championship, werd er nipt met 1-2 gewonnen.

Arsenal kreeg direct aan het begin van de wedstrijd al een domper te verwerken toen Callum Robinson na zeven minuten de thuisclub op voorsprong zette. De ploeg van Arsène Wenger had daar lange tijd geen antwoord op en de gelijkmaker viel pas in de tweede helft. Na een goede combinatie met Alex Iwobi was het Aaron Ramsey die voor de 1-1 tekende.

Wenger had enkele basisspelers rust gegeven voor het duel met Preston, maar zag dat zijn ploeg een lastige avond had. Ondanks enkele goede mogelijkheden viel de bevrijdende treffer voor Arsenal pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Op aangeven van Lucas Pérez was het Giroud die van dichtbij binnen kon tikken om zo een replay te voorkomen.