Koeman vliegt uit FA Cup, Van Dijk trefzeker bij Southampton

7 januari 2017, 18:46

Het FA Cup-toernooi zit er op voor Ronald Koeman en Everton. In de derde ronde bleek de regerend landskampioen Leicester City met 1-2 te sterk. Beide doelpunten aan de kant van de bezoekers werden gemaakt door Ahmed Musa.

Norwich City-Southampton

Southampton moet dankzij een tegengoal in blessuretijd genoegen nemen met een replay tegen Norwich City. Een treffer van Virgil van Dijk zette Southampton kort voor rust op een 1-0 voorsprong, maar die wist de ploeg niet vast te houden. Norwich kreeg nog een strafschop toegewezen en vanaf elf meter zorgde Steven Whittaker voor de gelijkmaker. Zo'n twintig minuten voor tijd kwam Southampton weer op voorsprong via Maya Yoshida en ook dit keer kreeg de ploeg van Claude Puel het niet voor elkaar om de voorsprong te verdedigen. In de blessuretijd kwam Norwich langszij via Steven Naismith.

Stoke City-Wolverhampton Wanderers

Voor Stoke City eindigde de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in mineur. De nummer elf van de Premier League bleek niet opgewassen tegen de Championship-club en ging met 0-2 onderuit. Bij Stoke City begonnen Nederlanders Bruno Martins Indi, Ibrahim Afellay en Erik Pieters in de basis, maar zij konden een nederlaag niet voorkomen.

{image[316013][left-half][]}Hull City-Swansea City

Bij zowel Hull City als Swansea City zat er een nieuwe manager op de bank. Marco Silva trok uiteindelijk met Hull aan het langste eind. Het Swansea van Paul Clement werd met 2-0 verslagen. Beide treffers vielen pas laat in de tweede helft. Met nog twaalf minuten te spelen, maakte Abel Hernandez de eerste van de wedstrijd. In blessuretijd verdubbelde Josh Tymon de score. Bij Swansea begonnen Nederlanders Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis.

Birmingham City-Newcastle United

Newcastle United kan niet erg tevreden terugkijken op het duel met Championship-club Birmingham City. De bezoekers beleefden een droomstart met dank aan Daryl Murphy, die na zes minuten al wist te scoren. Kort voor de rust kwam Birmingham echter langszij via Lukas Jutkiewicz. In de tweede helft werd vervolgens niet meer gescoord waardoor er een replay nodig is. Bij Newcastle was er een basisplaats voor Vurnon Anita.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen