Bergkamp op weg terug: "Ik heb het goed gedaan"

6 januari 2017, 12:19

Er brandt licht aan het einde van de tunnel voor Roland Bergkamp. De aanvaller kwam vanwege een knieblessure dit seizoen nog geen minuut in actie voor Sparta Rotterdam, maar hoopt na de winterstop zijn rentree te maken. Hij kan niet wachten om weer te spelen.

Bergkamp was vorig seizoen een vaste basisspeler in het team van Sparta dat overtuigend kampioen werd in de Jupiler League. In de voorbereiding op dit jaar ging het echter mis. "In de voorbereiding tegen NAC, de laatste oefenwedstrijd, scheurde ik een deel van mijn kruisband af. De slechtste timing natuurlijk. Het ging lekker. Dan is eerst nog de prognose dat het een heel jaar gaat duren. Dan moet je je wel even sterk houden. Gelukkig bleek dat het op een andere manier een half jaar kon duren, dat gaf een enorme boost. Toen ben ik gewoon keihard gaan trainen om zo snel mogelijk er weer bij te horen. Ik denk dat ik dat goed gedaan heb", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Vanaf de tribune zag Bergkamp dat Sparta het prima deed in het eerste halfjaar. "Ja, dat doet pijn. Als het goed gaat wil je erbij horen, als het niet goed gaat wil je helpen, dus het maakt niet uit, je wilt er altijd bij horen. Als je dan alleen maar binnen dingen binnen mag doen, dan vreet dat aan je als voetballer. Je wilt gewoon lekker met die bal bezig zijn", zegt de aanvaller, die verwacht snel in actie te komen. "In principe zou ik een wedstrijd mee kunnen spelen, dertig minuten of een halve wedstrijd. Maar ik weet niet of de trainer en de medische staf dat al willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen