Barça komt niet naast negen man Bilbao in heenduel

5 januari 2017, 23:09

Barcelona is er niet in geslaagd om in de Copa del Rey te winnen op bezoek bij Athletic Bilbao. De ploeg van Luis Enrique verloor met 2-1, ondanks dat de thuisploeg in de slotfase maar liefst twee spelers met rood naar de tribune zag vertrekken.

Ondanks dat de thuisploeg aantrad zonder Óscar de Marcos en Iker Muniain nam het na 25 minuten toch de leiding. Wie anders dan Aritz Aduriz? Na slordig balverlies van Andrés Iniesta kopte de geroutineerde aanvaller de bal tegen de touwen na een voorzet van Raúl García. Enkele minuten later was Aduriz de aangever met de hak, waarna Inaki Williams hard binnenschoot. Barcelona had nog wel een strafschop moeten krijgen, na een overtreding van Xabier Etxeita op Neymar, maar de voorsprong voor de Basken was terecht. 

Lionel Messi bracht direct na de pauze de spanning weer helemaal terug in het duel. Op fraaie wijze krulde hij een vrije trap binnen. Doelman Gorka Iraizoz en lat zaten er nog wel even aan, maar het was onvermijdelijk dat de bal de lijn passeerde. Iraizoz had even later op tijd een hand bij de bal, toen Neymar hem onder vuur nam.

Met nog een kwartier te gaan kreeg Athletic Bilbao een flinke tik te verwerken, toen Raúl García zijn tweede gele kaart pakte en moest vertrekken. Zes minuten later kreeg Ander Iturraspe dezelfde straf en kon Bilbao door met negen. Desondanks bleef de grote kansenregen uit, al raakte Messi in de slotminuut nog wel de paal. Hierdoor Barcelona zal de schade tijdens de return van volgende week moeten herstellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen