Fins international Saksela wil 'in het team komen' bij Sparta

5 januari 2017, 22:41

Janne Saksela maakte onlangs de overstap van het Finse Rovaniemen Palloseura naar Sparta. Met de Rotterdammers is hij gelijk verder richting het zuiden gereisd, want de spelersgroep bereidt zich in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. De rechtsback gaat zijn best doen om zich zo snel mogelijk in het team te knokken.

"Goed spelen en een goede indruk maken. Het is aan mij om in het team te komen, concurrentie heb je overal", vertelt de Fin als RTV Rijnmond hem vraagt naar de concurrentiestrijd met Denzell Dumfries. Dat de Finse competitie al sinds half oktober geniet van een winterstop, maakt volgens hem weinig uit. "Ik ben fit, ook al heb ik een paar maanden niet gespeeld."

Goed voorbereid lijkt Saksela in ieder geval. "Vanaf het moment dat ze interesse toonden, heb ik gekeken via livestreams, als ze werkten. In de laatste wedstrijden is het niet zo goed gegaan, maar je moet niet altijd naar de stand kijken. Je moet verder met je dagelijkse werk om aan de doelstellingen te voldoen."

De 23-jarige Saksela speelde ruim honderd duels in het Finse voetbal. Daarnaast is de verdediger sinds een jaar ook international. Hij vertegenwoordigde de nationale ploeg nu zeven keer. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen