Geen paniek bij Conte: "Ga het systeem niet veranderen"

Geen paniek bij Conte: "Ga het systeem niet veranderen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 januari 2017 – Antonio Conte vindt de 2-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur geen ramp. De manager stelde na afloop op de persconferentie dat Chelsea bezig is met een proces en dat één nederlaag niet betekent dat er ineens dingen moeten veranderen in zijn werkwijze.

Door de verliespartij komt er een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Chelsea, dat voor de nederlaag tegen Tottenham voor het laatst op 24 september verloor van Arsenal. "Maar toen waren we nog geen team en dat zijn we nu wel. We hebben laten zien dat we sterk zijn. Het was een intense wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. We kregen allebei kansen, maar Tottenham scoorde op het juiste moment", aldus Conte.

Conte maakte veel indruk met zijn 3-4-3-systeem en het feit dat Tottenham daar een goed antwoord op wist te vinden, betekent niet dat de trainer zijn systeem ineens gaat omgooien. "We werken er iedere dag aan en proberen oplossingen te vinden. We zijn nog maar vijf maanden bezig en dit is een proces. We hebben tijd nodig en kunnen alleen nog maar beter worden", besloot hij.

gerelateerd